Om Alflorex

Alflorex – med bakteriestammen 35624®

Aflorex brukes til å øke mengden bifidobakterier i tarmen, f.eks i sammenheng med FODMAP-kost.

Alflorex, med bakteriestammen B. longum 35624® ble oppdaget og utviklet av PrecisionBiotics i samarbeid med forskere og klinikere fra et av verdens ledende senter for mikrobiomforskning.

Der finnes mange ulike Bifidobacterium longum bakteriestammer, men 35624® er en helt unik stamme med unike egenskaper. Bifidobacterium longum 35624® var tidligere klassifisert som Bifidobacterium infantis 35624®, som er navnet som ofte finnes i kliniske studier med bakteriestammen.

Hvordan fungerer Alflorex?

Den levende bakteriestammen i Alflorex® transporteres gjennom fordøyelsessystemet og når frem til tarmen som levende bakterie, med sine gode egenskaper bevart. Den blir en del av tarmfloraen så lenge man fortsetter å ta Alflorex®.

Denne naturlig forekommende «gode» bakterien er en del av Bifidobacteria-familien, som lever naturlig i menneskets tarm og som overføres fra mor til barn ved fødsel.

Slik bruker du Alflorex®

Start med å ta én kapsel Alflorex® hver dag, med eller uten mat. Kan tas når som helst på dagen.

Det kan ta opptil 4 uker, noen ganger opptil 2-3 måneder før Alflorex® tilpasser seg tarmfloraen. Vær oppmerksom på at milde og forbigående endringer i avføringsmønster kan oppleves de første ukene. Dette er en vanlig og midlertidig situasjon.

Bakteriestammen forblir i tarmen din så lenge du fortsetter å bruke Alflorex®. Den vil bli transportert ut på naturlig måte av vanlige tarmbevegelser via avføringen.

1 stk kapsel
per dag

Når som helst
på dagen

Trenger ikke å
oppbevares kjølig

Alle kan bruke Alflorex®

Alflorex®  egner seg for personer som følger en vegetarisk-, halal-, kosher eller FODMAP-diett. Det er ingen kjente påvirkninger mellom Alflorex® og kosttilskudd eller legemidler, bortsett fra at antibiotika kan inaktivere Alflorex®. Derfor anbefales det å ikke ta Alflorex® samtidig med antibiotikadosen.


Spørsmål og svar

Hva inneholder Alflorex®?

Alflorex® inneholder B. longum 35624®-stamme. De andre innholdsstoffene er: maisstivelse, magnesiumstearat og hypromellose. 

Hvordan bruker jeg Alflorex®?

Ta 1 kapsel Alflorex® en gang daglig med eller uten mat. Kan tas når som helst på dagen. Anbefalt daglig dosering bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold og en sunn livsstil. Kan brukes av barn fra 3 år og eldre.

For å sikre effektiv og riktig bruk, bruk alltid Alflorex® i henhold til pakningsvedlegget. Vennligst spør legen eller apoteket hvis du er usikker på hvordan du følger disse instruksjonene for bruk av Alflorex® og følg deres råd.

Når må jeg ta Alflorex®?

Alflorex® kan tas med eller uten mat og når som helst på dagen. Svelg kapselen hel med tilstrekkelig væske (for eksempel et glass vann eller melk i stedet for sure drikker som juice). 

Kan jeg drikke juice når jeg svelger Alflorex®?

Fruktjuice er generelt surt, og syre kan skade 35624®-stammen. Vi anbefaler at du tar Alflorex® med vann eller melk eller mindre sure drikker, f.eks. soya, mandel- eller rismelk. Imidlertid kan Alflorex® tas som en del av et måltid som inkluderer fruktjuice, da maten vil bidra til å beskytte Alflorex®-stammen. 

Hva med antibiotika?

Som bakteriestamme kan effekten av B. longum 35624®-stammen inaktiveres av antibiotikabehandling. Vi anbefaler at du fortsetter å ta Alflorex® med antibiotika. Når du behandles med antibiotika bør den daglige dosen Alflorex® tas separat, med minst 2 timers mellomrom i forhold til antibiotikadosen.

Når begynner Alflorex® å virke?

Det kan ta opptil 4 uker, noen ganger opptil 2-3 måneder før Alflorex® tilpasser seg tarmfloraen. Vær oppmerksom på at milde og forbigående endringer i avføringsmønster kan oppleves de første ukene. Dette er en vanlig og midlertidig situasjon.

Forsvinner Alflorex fra kroppen?

Alflorex® forblir i magen din så lenge du fortsetter med behandlingen. Den virker i tarmen og vil bli transportert ut på naturlig måte av vanlige tarmbevegelser.

Hva heter virkestoffet i Alflorex®?

Alflorex® inneholder den patenterte bakteriestammen Bifidobacterium longum 35624® som opprinnelig var klassifisert som Bifidobacterium infantis 35624®.

Hvor mange bakterier er det i en kapsel?

Én kapsel med Alflorex® inneholder 1 milliard bakterier, eller 1 x 109 kolonidannende enheter (CFUs).


Her får du kjøpt Alflorex®

Selges kun på apotek

Apotek 1 logo
Boots Apotek Logo
Vitus Apotek logo
Ditt Apotek logo


Hverdagsmat – oppskrifter som hjelper i hverdagen

Mange opplever at hverdagslivet blir bedre ved å følge noen enkle råd. Måltider til faste tider og ro rundt måltidene er gode vaner. Her finner du kvalitetssikret informasjon om FODMAP-dietten og lenker til oppskrifter som unngår matvarer med høyt innhold av FODMAP.

Trening gjør hverdagen bedre

For mange kan det kjennes nok å holde tritt med alt fra jobb til sosiale aktiviteter. Men forskning viser at fysisk aktivitet er spesielt bra for de med ekstra sensitiv mage.