Om Alflorex

Dokumentert effekt mot irritabel tarm (IBS)

Alflorex® reduserer symptomer på irritabel tarm-syndrom (IBS) inkludert:

  • Oppblåsthet og tarmgass
  • Diaré
  • Magesmerter
  • Forstoppelse

Klinisk evaluert og støttet av mer enn 20 års forskning 1

35624®-bakteriestammen – naturlig i tarmen

Alflorex®, med den unike Bifidobacterium longum (B. longum) 35624®-bakteriestammen, er dokumentert å redusere symptomer på irritabel tarm-syndrom. 35624®-stammen i Alflorex® er en del av en bakteriefamilie som lever naturlig i menneskets tarm og som overføres fra mor til barn ved fødsel. Den transporteres gjennom fordøyelsessystemet og når frem til tarmen som levende bakterie. 

Hvordan fungerer Alflorex?

Alflorex® demper typiske symptomer på irritabel tarm-syndrom ved å danne en beroligende og styrkende barriere i den irriterte tarmen og dermed reduserer forstyrrelsen av tarmveggen.

Slik bruker du Alflorex® for å ta tilbake hverdagen

Start med å ta én kapsel Alflorex® for IBS hver dag. Fortsett med å ta Alflorex® daglig for å opprettholde effekten.

Den første lindring av symptomer kan merkes etter ca. 1-2 uker med daglig inntak av Alflorex®. I sjeldne tilfeller kan det ta lengre tid enn 1 måned, muligens opptil 2-3 måneder.Enkelte kan oppleve milde og forbigående endringer i avføringsmønster i løpet av de første fire ukene. Dette er helt normalt og et tegn på at Alflorex® for IBS har begynt å virke. Alflorex kan brukes hver dag, så lenge man ønsker, for å opprettholde effekten.

1 stk kapsel
per dag

Når som helst
på dagen

Trenger ikke å
stå kjørlig

Alle kan bruke Alflorex®

Alflorex®  egner seg for personer som følger en vegetarisk-, halal-, kosher eller FODMAP-diett. Det er ingen kjente påvirkninger mellom Alflorex® for IBS og kosttilskudd eller legemidler, bortsett fra at antibiotika kan inaktivere Alflorex®. Derfor anbefales det å ikke ta Alflorex® samtidig med antibiotikadosen.


Spørsmål og svar

Hva inneholder Alflorex®?

Alflorex® inneholder B. longum 35624®-stamme. De andre innholdsstoffene er: Maisstivelse, magnesiumstearat og hypromellose. 

Hva brukes Alflorex® til?

Alflorex® brukes til behandling av irritabel tarm-syndrom inkludert symptomer på oppblåsthet, tarmgass, magesmerter, diaré og forstoppelse. 

Hvordan bruker jeg Alflorex®?

Ta 1 kapsel Alflorex® en gang daglig i 1 måned. Det er viktig å ta Alflorex® hver dag og fullføre hele behandlingen. Ikke ta mer enn anbefalt daglig dose. 
 
For å sikre effektiv og riktig bruk, bruk alltid Alflorex® i henhold til pakningsvedlegget. Vennligst spør legen eller apoteket hvis du er usikker på hvordan du følger disse instruksjonene for bruk av Alflorex® og følg deres råd.

Når må jeg ta Alflorex®?

Alflorex® kan tas med eller uten mat og når som helst på dagen. Svelg kapselen hel med tilstrekkelig væske (for eksempel et glass vann eller melk i stedet for sure drikker som juice). 

Kan jeg drikke jus når jeg svelger Alflorex®?

Fruktjuice er generelt surt, og syre kan skade 35624®-stammen. Vi anbefaler at du tar Alflorex® med vann eller melk eller mindre sure drikker, f.eks. soya, mandel- eller rismelk. Imidlertid kan Alflorex® tas som en del av et måltid som inkluderer fruktjuice, da maten vil bidra til å beskytte Alflorex®-stammen. 

Hva med antibiotika?

Som bakteriestamme kan effekten av B. longum 35624®-stammen inaktiveres av antibiotikabehandling. Vi anbefaler at du fortsetter å ta Alflorex® med antibiotika. Når du behandles med antibiotika skal den daglige dosen Alflorex® ikke tas samtidig med antibiotikaen.

Når begynner Alflorex® å virke?

Alflorex® virker umiddelbart og begynner å behandle tarmen din der det er behov. I løpet av de første 2 ukene vil det bidra til å tilbakestille tarmsystemet. Den første reduksjon av symptomer bør ses etter ca. 1-2 uker med regelmessig inntak av Alflorex®. I sjeldne tilfeller kan det ta lengre enn 1 måned før Alflorex® behandler tarmen, muligens opptil 2-3 måneder. 

Forsvinner Alflorex fra kroppen?

Alflorex® forblir i magen din så lenge du fortsetter med behandlingen. Den virker i tarmen og vil bli transportert ut på naturlig måte av vanlige tarmbevegelser. Ved å ta en kapsel med Alflorex® hver dag kan du sikre at tarmen forblir behandlet. 

Hva heter virkestoffet i Alflorex®?

Alflorex® for IBS inneholder den patenterte bakteriestammen Bifidobacterium longum 35624® som opprinnelig var klassifisert som Bifidobacterium infantis 35624®. Denne unike bakteriestammen er anerkjent av medisinske eksperter for å ha et godt evidensnivå på reduksjon av symptomer på IBS.


Her får du kjøpt Alflorex®

Selges kun på apoteket

Apotek 1 logo
Boots Apotek Logo
Vitus Apotek logo
Ditt Apotek logo


Hverdagstips – slik takler du jobb og fritid med IBS

Unngår du situasjoner i hverdagen på grunn av IBS, som jobbmøter, trening eller idrett med barna? Du er ikke alene. Heldigvis finnes det gode råd som kan hjelpe deg. IBS forsvinner ikke, men det er mulig å ha gode hverdager. 

Hverdagsmat – oppskrifter som hjelper i hverdagen

Mange opplever at hverdagslivet blir bedre ved å følge noen enkle råd. Måltider til faste tider og ro rundt måltidene er gode vaner. Her finner du kvalitetssikret informasjon om FODMAP-dietten og lenker til oppskrifter som unngår matvarer med høyt innhold av FODMAP.

Trening gjør hverdagen med IBS bedre

For mange kan det kjennes nok å holde tritt med alt fra jobb til sosiale aktiviteter. Men forskning viser at om du setter av tid til å trene, vil det ha god effekt mot IBS-symptomer. Les mer om forskningen og få enkle treningstips. 


Alflorex® for IBS er klassifisert som medisinsk utstyr (klasse IIb). Dette medisinske utstyret er et regulert helseprodukt som oppfyller kravene til CE-merking (CE0477). Det benyttes for å redusere symptomer på IBS, herunder oppblåsthet, tarmgass, magesmerter, diaré og forstoppelse. Les instruksjonene og merkingen av produktet grundig.

®/™ varemerker som tilhører Alimentary Health Ltd, copyright 2019. Med enerett.