Ingunn fant løsningen med Alflorex® for IBS

Ingunn hadde prøvd mange dietter og medikamenter i nesten 20 år, uten å finne det som virket mot IBS. Alflorex® ble produktet som endelig ga henne hjelp.

Hverdagen til Ingunn ser ut som hverdagene til folk flest. Den handler om hverdagslogistikk, og forsøk på å balansere tiden mellom de og det hun er glad i. Jobb, oppfølging av de to barna, litt trening, litt tid sammen med mannen og litt venner. Og hele tiden, de siste 20 årene, har mageproblemene vært der i mer eller mindre grad. 45-åringen fikk diagnosen IBS for 8 år siden. 

Jeg hadde vel nærmest gitt opp håpet på at jeg noen gang skulle finne noe som virkelig ville gjøre en forskjell for meg. Å leve med å planlegge måltider, planlegge hvor det nærmeste toalettet er, stadig unnskylde meg med at «denne maten kan jeg bare smake på, hvis ikke blir jeg dårlig», ja, det ble jo en vanesak. Det føltes ganske ufritt og jeg skjemtes over å være hun «sære», sier Ingunn.

Hun testet mange produkter på apoteket, og hun testet dietter. Det var ikke før hun testet Alflorex® for IBS at hun fant et produkt som virkelig hjalp henne i hverdagslivet.

Jeg kom over Alflorex på apoteket, og jeg leste litt om det på nett. Jeg bestemte meg for at jeg gir Alflorex en sjans fordi det virket ikke som en quickfix, men et dokumentert produkt som skulle tas over tid, sier Ingunn

Vanskeligere med barn

Det var en gang i 20-årene at plagene kom, men hun kan ikke huske om det var noe spesielt som skjedde da. Hun fikk oftere og oftere magesmerter, og prøvde tidlig å finne ut hva det var. Uten hell. I perioder kunne det være bedre, uten at hun klarte å se noen klare årsaker til det.

Det ble mange turer til legen. Jeg hadde sterke smerter i magen, spesielt i periodene hvor det var travelt på jobb. Jeg var gjennom kartleggingssamtaler, blodprøver i flere runder og gastroskopi. Spesialisten på sykehuset konkluderte til slutt med at jeg hadde IBS, og han rådet meg til å starte med FODMAP-dietten, forteller Ingunn.

Det er forsket mye på FODMAP-dietten, og resultatene er positive. Ingunn la om kostholdet og fikk god effekt av det, men hun opplevde at det var et strengt regime å leve med i dagliglivet over tid. Spesielt etter at hun fikk barn, syntes hun det ble vanskeligere å følge dietten. 

 Jeg kommer fra en «matfamilie» hvor maten er en viktig del av våre gode, felles opplevelser. Jeg ønsket å gi dette til mine barn, men det ble utfordrende når jeg stadig vekk måtte si at jeg ikke kunne spise akkurat det de spiste, sier hun.

Reiser var en øvelse for seg, fordi hun ikke kunne bestemme hva hun spiste på samme måte som når hun var hjemme. Det resulterte som regel i at hun forberedte seg på at det ble en dårlig periode på reisen, og den første tiden etter at hun kom hjem. 

Etter at hun begynte på Alflorex® opplevde hun for første gang at hun kunne ta en kapsel om dagen, og det hjalp henne. Fordøyelsen ble mer stabil, magesmertene ble gradvis borte og hun fikk mer energi.

Les mer om FODMAP-dietten og andre råd for å leve med IBS her

Unik bakteriestamme med dokumentert effekt

Alflorex® inneholder den unike bakteriestammen Bifidobacterium longum (B. longum) 35624®. Denne bakteriestammen har et godt bevisgrunnlag for effekt på IBS gjennom flere klinisk studier og lang tids bruk hos IBS pasienter i de siste 20 årene. 

Stammen 35624® er helt unik og finnes ikke i andre probiotikaprodukter i Europa. Den ble opprinnelig høstet fra en frisk kvinne og er en del av bifidobakterfamilien som lever naturlig i tarmen og som overføres fra mor til barn ved fødselen. 

Årsaken til IBS er ikke helt klarlagt, men en ubalanse i tarmfloraen er sannsynlig en medvirkende årsak til at mange utvikler IBS.

— Resultatene de kliniske studiene viser at viser at Bifidobacterium longum 35624®. kan redusere symptomer som tarmgass, magesmerter, diaré, forstoppelse og oppblåsthet som alle er typiske symptomer for de som er plaget av IBS, sier fagansvarlig i Navamedic, Astrid T. Bratvedt..

— De som er plaget av IBS kan ha ulike symptomer i varierende grad og Alflorex® kan hjelpe uavhengig av hvilke symptomer som er mest dominerende, sier Bratvedt.

Astrid T. Bratvedt
Fagansvarlig i Navamedic

Nyter å leve så normalt som mulig

Ingunn merket virkningen av Alflorex® etter noen uker. Hun kunne spise rødkål til svinesteken uten å være dårlig i flere dager etterpå, og ikke minst kunne hun slappe mer av med planleggingen livet hadde vært preget av i mange år. 

— Jeg trenger ikke å forberede meg på ulike scenarier hele tiden, slik jeg har holdt på lenge. Her hjemme baker vi det vi har lyst til, uten at jeg må si at det kan ikke jeg spise. Jeg trenger ikke kartlegge hvor nærmeste toaletter, hver gang jeg skal gå på tur, forteller hun.

Hun har trent jevnlig hele tiden, men nå merker hun at hun har mer overskudd etter trening og har ikke behov for å hvile like mye som før. Og hun sover bedre om natten. Jeg ser på Alflorex® som et hjelpemiddel og ikke som en vidunderkur. Jeg kommer til å fortsette og følge noen av rådene i FODMAP-dietten fordi jeg har erfart at det også hjelper. Målet er at jeg fremover kan leve så normalt og sunt som mulig, men ikke så strengt som jeg har gjort. Det kjennes veldig, veldig godt, avslutter Ingunn.

Du kan lese mer om Alflorex® og IBS, og finne gode på råd om hvordan leve bedre i hverdagen med mageproblemer her.

Alflorex – med bakteriestammen 35624®

Aflorex brukes til å øke mengden bifidobakterier i tarmen, f.eks i sammenheng med FODMAP-kost.

Alflorex, med bakteriestammen B. longum 35624® ble oppdaget og utviklet av Precision Biotics i samarbeid med forskere og klinikere fra et av verdens ledende senter for mikrobiomforskning.

Der finnes mange ulike Bifidobacterium longum bakteriestammer, men 35624® er en helt unik stamme med unike egenskaper. Bifidobacterium longum 35624® var tidligere klassifisert som Bifidobacterium infantis 35624®, som er navnet som ofte finnes i kliniske studier med bakteriestammen.

Klinisk dokumentert og støttet av over 20 års forskning 1

Bewegen en PDS

Werken, sociale activiteiten… Veel mensen vinden het lastig om alles voor elkaar te krijgen. Maar uit onderzoek blijkt dat tijd vrijmaken voor sport een goed effect heeft op PDS symptomen. Lees meer over het onderzoek plus een aantal eenvoudige adviezen.